• 1393/10/14 - 12:00
  • تعداد بازدید: 521
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

جوابیه اداره کل دامپزشکی استان مازندران

در پی درج مطالبی در  مورخ 4 دیماه 1393 با عنوان زنگ خطر تب مالت در استان مازندران و ایجاد رعب و وحشت و مسائل ضد امنیت غذایی برای شهروندان با اعلام آلودگی شیر خام توسط رئیس انجمن غذایی مازندران بدینوسیله جوابیه این اداره برای تنویر افکار عمومی بشرح ذیل ایفاد می گردد:

1)همانگونه که میدانید بیماری سل گاوی دارای پراکندگی جهانی بوده و در غالب کشورهای جهان بویژه در کشورهای پیشرفته حتی در کشورهای اروپایی نیز مشاهده میگردد و در تمامی کشورهای یا از  طریق انجام تست های مقایسه ای و یا از طریق بازرسی بهداشتی گوشت در کشتارگاهها ، دامهای بیمار را ردیابی می نمایند .  بدیهی است که تا بحال بجزء معدودی از کشورها موفق به حذف کامل بیماری نبوده و تداوم فرایندهای بیماریابی در تمامی کشور ها بیانگر صحت موضوع می باشد . علی ایحال همکاران خدوم و زحمتکش این اداره کل در راستای انجام وظایف و ایجاد شرایط امن برای مصرف کنندگان فرآورده های دامی در سخت ترین شرایط کاری و در دورترین نقاط اقدام به تست سل دامداری های صنعتی و نیمه صنعتی و 2 در صد روستاهای موجود در هر شهرستان می نماید و برای سایر روستاها بدلیل محدودیت منابع اعتباری و نیروی انسانی با استقرار بازرسین بهداشت گوشت در کشتارگاه ها ، اقدام به بازرسی بهداشتی لاشه دامهای کشتاری نموده و در صورت مشاهده علائم و ضایعات بیماری سل گاوی موضوع از سوی بازرس به اداره گزارش و اکیپ مربوطه اقدام به تست سل دامداری منشاء گاو راکتور و سایر واحدهای دامداری موجود در همان روستا برای شناسایی و حذف دامهای راکتور می نماید.

2)برای تشخیص بیماری بروسلوز در دام (عامل بیماری تب مالت در انسان )  این اداره کل اقدام به خونگیری از تمامی واحدهای گاوداری صنعتی ، نیمه صنعتی و بخشی از واحدهای روستایی می نماید . بدیهی است در صورت تشخیص بیماری فورا" نسبت به حذف دام آلوده اقدام و برای تامین غرامت پیگیری خواهد شد . ایضا" جهت کنترل و پیشگیری از بیماری اقدام به واکسیناسیون فول دز iriba درگوساله ها و دز کاهیده iriba در گاوهای بالغ (در واحدهای روستایی و سایر واحدها) و دزکامل rev1 در بره و بزغاله ماده و دز کاهیده rev1 در گوسفند و بز بالغ می نماید.

 




3) بر اساس میزان بروز بیماری در جمعیت دامی و نیز با مطالعه و مقایسه مجموع اقدامات دامپزشکی مشخص میگردد که میزان شیوع سل گاوی در جمعیت دامی استان حدود 3/0 درصد و میزان شیوع بیماری بروسلوز در جمعیت دامی استان حدود 03/0 درصد می باشد که با توجه به بومی بودن بیماری در کشور ، نوع و ترکیب و وضعیت بهداشتی واحدها ، حمل و نقل و جابجایی فراوان دام  ، این میزان شیوع  در حد مطلوب می باشند .



ایضا" آنکه با ابتلاء تعدادی از افراد در یک منطقه به بیماری تب مالت نمی توان موضوع آلودگی را به کل جمعیت دامی ارتباط داد . چراکه فرآورده های حاصل از یک راس دام را تنها یک نفر مصرف نمی نماید بلکه آن فرآورده را تعداد زیادی از افراد در یک جمعیت استفاده می نمایند و این مطلب مبین آن است که میزان شیوع بالای تب مالت در جمعیت انسانی نمی تواند بیانگر افزایش موارد بروسلوز در جمعیت دامی باشد هرچند همین موضوع خود بعنوان یک دغدغه مطرح و قابل بحث است .

علی ایحال این اداره کل در راستای وظایف سازمانی خود ، سعی در پوشش بهداشتی فراگیر جمعیت دامی استان داشته و در این زمینه مطمئنا" همکاری همه جانبه بهره برداران ، تولیدکنندگان ، مصرف کنندگان و ...  در نیل به اهداف در تمامی امور موثر خواهد بود .
  • گروه خبری:
  • کد خبر : 200209
کلمات کلیدی

نظرات

Comments Counts : 0

Leave a Comments

لینک کوتاه