• 1399/03/19 - 11:09
  • تعداد بازدید: 958
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

گلایه مدیرکل دامپزشکی خراسان شمالی از کم توجهی به ضوابط قرنطینه ای

مدیرکل دامپزشکی خراسان شمالی از بی توجهی سودجویان و کم توجهی برخی دامداران به رعایت ضوابط بهداشتی قرنطینه ای جا به جایی دام ها و تاثیر آن در انتشار تب برفکی گلایه کرد و گفت: تب برفکی در واحدهای دامی استان در کنترل بوده و شیوع آن از حد متعارف نگذشته است.

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی خراسان شمالی، دکتر سید محمدمهدی احمدی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: تب برفکی، یک بیماری  فوق اندمیک بوده که با تلاش های فراوان به اندمیک تبدیل شده و در سال های مختلف در استان مشاهده شده است. وی با تاکید بر اینکه شیوع تب برفکی، بیش از حدمعمول و نامتعارف در استان گزارش نشده است، افزود: در استان، هزار و ۳۰۰ واحد اپیدمیولوژیک به عنوان واحدهای اجرای برنامه مبارزه با بیماری های دامی و طیور شناسایی شده است که تب برفکی، تنها در کمتر از پنج درصد آن ها مشاهده و گزارش شده و البته تلفات هم بسیار ناچیز بوده است.  وی افزود: از این تعداد واحد اپیدمیولوژیک، تعداد اندکی مربوط به طیور صنعتی و مابقی مربوط به حوزه دامی است که باید مبارزه و مراقبت در آن ها انجام شود. وی ادامه داد: تب برفکی، بیماری بسیار عفونی و به شدت واگیر دام است که پیشگیری از آن به لحاظ شدت خسارات اقتصادی، دارای اهمیت است.

مایه کوبی دوباره برخی دام ها

مدیرکل دامپزشکی خراسان شمالی اظهار داشت: در مناطق آلوده برای واکسیناسیون دام علیه تب برفکی اقدام شده و جمعیت دامی هدف نیز تحت پوشش قرار گرفته است. وی با بیان این که سال گذشته مایه کوبی دام سبک علیه بیماری تب برفکی انجام شد، گفت: رعایت نکردن مسائل کنترلی به وسیله دامداران، سبب مضاعف شدن زحمات دامپزشکی شده و به ناچار دام ها در برخی از مناطق، دوباره مایه کوبی شدند. 

دکتر احمدی خاطرنشان کرد: بر اساس پروتکل های بهداشتی، مایه کوبی علیه بیماری تب برفکی در دام سبک با فاصله زمانی کمتر از یک سال انجام نمی شود اما به ناچار در برخی از مناطق استان امسال دوباره در دستور کار قرار گرفته است. 

جابه جایی دام، موثر در انتقال بیماری

دکتر احمدی با انتقاد از جابه جایی دام بدون مجوزهای دامپزشکی گفت: این جابه جایی ها، عامل اصلی در انتقال و شیوع بیماری در واحدهای دامداری است و در این میان، دلال ها هم که در عرصه حضور دارند، تنها به فکر سود هستند و دام های بیمار را با قیمت ارزان تر خریده و به دامدار می فروشند و دامدار هم بدون رعایت شرایط قرنطینه، دام را وارد گله می کند. وی خاطرنشان کرد: علت اصلی ابتلای دام به بیماری تب برفکی و یا شیوع آن، زیاد بودن تردد دام و جابه جایی آن است و عده ای از دامداران و یا واسطه ها، با خریدن دام های بیمار و رعایت نکردن شرایط قرنطینه، سبب شیوع بیماری می شوند. 

وی گفت: یکی از مشکلات برای کنترل جابه جایی دام، زیاد بودن راه های فرعی در استان است. دام هایی که از طریق جاده های فرعی، به طور غیرمجاز جابه جا می شوند، عمدتا قابل شناسایی نیستند. 

لزوم رعایت شرایط قرنطینه برای دام ها

دکتر احمدی با تاکید بر این که انتظار می رود دامداران خود، نسبت به جلوگیری از انتقال بیماری حساس باشند، اظهار داشت: دام خریداری شده، پیش از این که وارد گله شود، باید شرایط قرنطینه ای را بگذراند و سپس به گله اضافه شود اما این موارد توسط دامداران رعایت نمی شود و با شیوع بیماری، انگشت اتهام به سمت دامپزشکی است، در حالی که اداره کل دامپزشکی هم، از همکاری نداشتن دامداران در انجام مایه کوبی و واکسیناسیون و رعایت اصول بهداشتی و قرنطینه ای، گلایه‌ مند است.

وی افزود: سال گذشته ۲ میلیون و ۲۷۰ هزار رأس دام سبک استان، به رایگان علیه بیماری تب برفکی واکسینه شد و امسال هم مایه کوبی دام سنگین علیه این بیماری در حال انجام است اما از همکاری نداشتن مناسب دامداران، گلایه مند هستیم. 

  • گروه خبری: اخبار استان
  • کد خبر : 252652
کلمات کلیدی

نظرات

Comments Counts : 0

Leave a Comments

لینک کوتاه