چاپ
ارسال به دوست

در برنامه خط خبر:

رییس سازمان دامپزشکی کشور در آستانه فرارسیدن عید سعید قربان، جزییات طرح نظارت بر عرضه بهداشتی دام در این روز را اعلام کرد

به گزارش روابط عمومی سازمان دامپزشکی کشور، دکتر علیرضا رفیعی‌پور رئیس این سازمان، صبح امروز شنبه با حضور در استودیوی برنامه 'روی خط خبر' سیما در مورد جزئیات طرح نظارت بر عرضه بهداشتی دام در عید قربان ضمن سپاس از همکاری و مساعدت صدا وسیما در اطلاع رسانی، در این زمینه به روال هرساله و بمنظور اطلاع شهروندان بیان نمود که همکاران بنده در سازمان دامپزشکی کشور از دو ماه پیش به استقبال تدارکات لازم برای عرضه بهداشتی دام زنده در جایگاه‌های پیش بینی شده رفته اند.
وی با بیان اینکه در روز عید قربان در مجموع 3 هزار نفر ناظر بهداشتی و 600  نفر روحانی در قالب 2500 اکیپ، نظارت بهداشتی و شرعی لازم را بر انجام فریضه قربانی در روز عید قربان بکار خواهند گرفت اظهار امیدواری کرد تا همچون سال های گذشته، شاهد حضور مردم در این مراکز برای عرضه بهداشتی دام زنده و ذبح آنها باشیم.
رفیعی‌پور در مورد تعداد دام های عرضه شده در این مراکز گفت: با توجه به اینکه خروجی سال قبل از مراکز عرضه حدود 400 هزار راس دام بوده است، در این مراکز معمولاً دو برابر این تعداد و گاهی بیش از این تعداد دام زنده توسط دامداران و جایگاه‌های عرضه بهداشتی آماده عرضه است
رئیس سازمان دامپزشکی کشور با بیان اینکه جهت هرگونه مشاوره و پاسخ به پرسش های شهروندان، شماره کشوری 1512 به صورت 24 ساعته آماده پاسخگویی است و ادارات دامپزشکی کشور نیز در 600 نقطه کشور مستقر هستند تا هرگونه مساعدت لازم را جهت همکاری با مردم به عمل آورند، گفت: البته در مورد محل عرضه دام زنده از 2 ماه پیش تمهیدات لازم اندیشیده شده و با تبلیغات میدانی و نصب بنرهای لازم در کنار برنامه‌های تلویزیونی و رادیویی و درج در سایتهای خبری، اطلاع رسانی‌های لازم انجام شده است.
وی با بیان اینکه همکاران این سازمان از زمان اقامه نماز صبح در عید قربان تا هنگام مراجعات مردم به مراکز عرضه دام زنده حضور خواهند داشت، در مورد نوع نظارت هایی که توسط همکاران دامپزشکی این سازمان بر فرآیند ذبح دامها در این روز صورت می گیرد گفت: متأسفانه با توجه به ابتلای برخی شهروندان به بیماری هایی مانند تب کریمه - کنگو و تب مالت که ناشی از رفتار غیر متعارف و انفرادی شهروندان هنگام ذبح و پس از آن یعنی میل‌کردن گوشت دام قربانی شده به محض کشتار و عدم طی مهلت زمانی 24 ساعته پیش‌سردکردن در یخچال بوده است، گفت: با توجه به این مشکلات، فرایند نظارت بهداشتی به این شکل است که همکاران دامپزشکی پس از معاینه دام هنگام خرید شهروندان از دامداران مستقر در مراکز عرضه، آن را به مرحله کشتار ارجاع می‌دهند و پس از معاینه مجدد در مراحل بالینی، اجازه ذبح دام داده می‌شود، این در حالی است که پس از مرحله پوست‌کنی، لاشه دام در ظروف جداگانه قرار می گیرد و در این مرحله در حدود 10 تا 12 قسمت دام مورد بازرسی بهداشتی قرار می‌گیرد. در این مرحله لاشه‌های بیمار یا قسمت هایی که از نظر بهداشتی مورد تأیید نمی باشند حذف و سپس گوشت سالم و قابل مصرف تحویل خریدار می گردد.
رفیعی‌پور در پایان تأکید کرد لازم است تا گوشت دام پس از ذبح، به مدت 24 ساعت در یخچال نگهداری و سپس مصرف گردد.

  • کد خبر: ٢٤٢٢٢٥/
  • ١٩:٢٧ - 1398/05/19/
  • تعداد بازدید: 153
کلید واژه ها