• 1398/05/21 - 20:07
  • تعداد بازدید: 1102
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه
شبه گزارشی از بازدید هیات همراه دامپزشکی از 3 مرکز عرضه در پایتخت؛

بازدید رییس سازمان دامپزشکی کشور و همراهان از روند قربانی‌کردن گوسفندان در 3 مرکز عرضه بهداشتی دام در پایتخت

روابط عمومی سازمان دامپزشکی کشور: وقتی شفق سحرگاه از افق نمودار شد،3600 نفر از ناظران بهداشتی در قالب 2500 اکیپ جلیقه های مخصوص دامپزشکی را به تن کردند و خود را به مراکز عرضه دام که با هماهنگی ادارات کل دامپزشکی استانها و شهرداری ها مجهز به امکانات عرضه و کشتار ویژه عید قربان شده اند، رساندند.ناظرانی که روز تعطیل و عید را به کنترل بهداشتی دام های قربانی اختصاص دادند تا گوشت قربانی به سلامت به دست مردم برسد. در همراهی با ناظرین بهداشتی و شرعی و بمنظور بازدید از مراکز عرضه دامپزشکی و بررسی روند فعالیت های دامپزشکی در این مراکز، دکتر علیرضا رفیعی‌پور، رییس سازمان دامپزشکی کشور نیز سحرگاه امروز در محل اداره کل دامپزشکی استان تهران در منطقه بلوار پژوهش تهران در حوالی منطقه وردآورد حاضر شد تا به اتفاق دکتر واعظی، مدیرکل دامپزشکی استان و سایر مدیران این سازمان از جمله دکتر توکلی مدیرکل حراست، دکتر محمدیان مدیرکل قرنطینه و امنیت زیستی، دکتر سامد برومندفر مدیرکل دفتر نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی و همچنین حجت الاسلام والمسلمین فاضل معاون حوزه نمایندگی ولی فقیه در سازمان دامپزشکی کشور از 3 مرکز عرضه در داخل شهر تهران بازدید تا از نزدیک شاهد روند عرضه و قربانی‌کردن دامهایی باشند که به مزاح یکی از خیرین منتظر نوبت در مرکز واقع در میدان کتاب سعادت آباد،' امروز سعادت قربانی شدن در روز سعید عید قربان را به دست خیّرین یافته اند.'

بازدید از مرکز عرضه واقع در میدان کتاب سعادت‌آباد تهران در فضایی محصور به مساحت یک‌هکتار در فاصله 200 متری خیابان اصلی، نخستین مقصد بازدید هیأت سازمان دامپزشکی کشور و اداره کل استان تهران است. آغل‌های هر استان جداست و وقتی دلیل آن را جویا می‌شویم می‌گویند 'چون ذائقه افراد متفاوت بوده و برخی به طعم گوسفندان استان‌های خاص علاقه دارند.' در این مرکز بخش‌های قرنطینه دامی وجود داشت و دامپزشکان و ناظران بهداشتی دام‌ها را معاینه می‌کردند و در صورت اطمینان از سلامت آنها اجازه ذبح داده می‌شد. ناظران شرعی هم به مراحل ذبح دام‌ها نظارت می‌کردند. و پس از ذبح هم لاشه دام های قربانی توسط ناظرین بهداشتی مورد بررسی و نظارت قرار گرفت.

دکتر علیرضا رفیعی‌پور، رئیس سازمان دامپزشکی کشور در حاشیه این بازدید که توجهش معطوف به عملکرد همکارانش در حوزه نظارت بهداشتی بود، در گفت و گو با خبرنگاران به مرور آنچه روز گذشته در برنامه'روی خط' شبکه خبر سیما اعلام کرده بود، پرداخت؛ با این تفاوت که این‌بار به خبرنگارانی که در این روز تعطیل به این مرکز آمده بودند، دو خبر متفاوت داد. یکی آنکه در این روز به استثنای 3600 ناظر ساماندهی شده برای این مراکز، همین تعداد ناظر هم در روستاها و سایر اماکن در حال خدمت به مردم هستند و دیگر اینکه اگر در همین روز عید قربان نظارت بهداشتی وجود نداشته باشد، طغیان بیماری در کشور ایجاد می‌شود. به گفته رفیعی‌پور، از ابتدای امسال 5 نفر به دلیل بیماری تب کریمه - کنگو که از دام منتقل می‌شود فوت کرده‌اند؛ لذا با توجه به قابل تشخیص نبودن این بیماری از طریق علایم ظاهری دام، بدون تردید تاکید بر رعایت نگهداری گوشت دام بعد از قربانی کردن به مدت 24 ساعت در مرحله پیش‌سرد و تماس نداشتن با آن بدون دستکش امری حیاتی است.

وی اضافه کرد: در نظارت بهداشتی عید قربان سال گذشته 400 رأس دام معدوم شد، 35 هزار عضو مانند جگر، کبد، قلب و ریه نیز اصلاح یا ضبط شد و 12 کیلوگرم گوشت نیز غیرقابل مصرف تشخیص داده شد که همه این‌ها مانع از طغیانی شدن موج بیماری در یک روز خاص مانند عید قربان می‌شود. بازدید از مرکز عرضه دام پیش‌بینی شده در شیرخوارگاه آمنه جهت فراهم‌کردن امکان بخشش نذورات این روز به سردخانه این شیرخوارگاه و کمک به تغذیه نیازهای پروتئینی فرزندان آینده‌سازی که حسب شرایط در این مرکز سکونت یافته اند، دومین مقصد رییس سازمان دامپزشکی کشور و هیات همراه بود که همچون سال 97 مورد بازدید رئیس سازمان قرار گرفت که البته بازدید از این مرکز برای دکتر رفیعی پور از اهمیت و علاقه ویژه ای برخوردار بود و راز این علاقه را نیز در دیدار مختصری که به اتفاق همراهانش در دفتر منیژه جابری، مدیر شیرخوارگاه 'آمنه' با وی داشت، بیان نمود.

او در این دیدار تاثیر جسمی و روحی قربانی‌کردن گناهان در این روز و همچنین تاثیر روانی بخشش نذورات به این مرکز که جزو نیازهای غذایی تشخیص داده شده برای کودکانی است که چه بسا در آینده چهره های مهمی در دنیا شوند را متذّکر شد و ابراز امیدواری کرد: افراد کم بضاعت حتی اگر قدرت اقتصادی بخشش یک گوسفند کامل را هم ندارند، از تجربه درک موهبت معنوی بخشش دسته‌جمعی یک دام به مراکز بهزیستی نظیر این شیرخوارگاه و مانند آن دریغ نکنند. در نهایت این بازدید که با تشکر صمیمانه مدیران شیرخوارگاه از انتخاب این مرکز توسط هیات همراه سازمان دامپزشکی کشور مواجه شد، با گرفتن عکسی یادگاری مقابل ساختمان شیرخوارگاه به پایان رسید.

در ادامه فرمان خودروهای ناوگان هیات بازدیدکننده سازمان دامپزشکی کشور از مراکز عرضه، این‌بار به سمت شرق تهران و مرکز دایمی عرضه دام زنده در حکیمیه تهران چرخید تا برخلاف خلوتی متعارف یک روز تعطیل در پایتخت، این‌بار ازدحام خیره‌کننده مردم در این مرکز جلب توجه کند. ازدحامی که دست کم رضایت مردم از خدمات بهداشتی، خستگی یک بازدید 5 ساعته را از تن رییس سازمان دامپزشکی کشور خارج کرد و همچنین فرصتی بود تا از تلاش پرسنل خدوم دامپزشکی در حوزه نظارت بهداشتی و شرعی که در روز تعطیل عید، از سحرگاهان به مردم عزیزمان خدمات ارائه می دهند تقدیر گردد.

  • گروه خبری: اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 242371
کلمات کلیدی

نظرات

Comments Counts : 0

Leave a Comments

لینک کوتاه