• 1398/04/19 - 09:33
  • تعداد بازدید: 686
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
مدیر کل دامپزشکی استان کرمان خبر داد :

افزایش قاچاق دام زنده/ کاهش رونق تولید

قاچاق دام زنده به خارج از استان و کشور به عنوان یک معضل جدی در حصول رونق تولید محسوب شده که باعث کمبود دام مولد، تامین گوشت و لبنیات می گردد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان کرمان، دکتر حسین رشیدی مدیر کل دامپزشکی استان کرمان بیان کرد: قاچاق دام سبب می شود که یکی از منابع اقتصادی و اشتغال در روستاها و صنف های مرتبط در شهرها مورد تهدید قرار گیرد و  شاهد افزایش بیکاری، افزایش شغل های کاذب، کاهش رشد اقتصادی کشور و کمرنگ شدن تحقق شعار سال باشیم.

وی با اعلام افزایش قاچاق دام در استان از ابتدای سال ، افزود : هرگونه حمل و نقل دام، تنها با داشتن مجوز بهداشتی - قرنطینه ای حمل دامپزشکی صورت می پذیرد که در این مجوز تنها دام های دارای شناسنامه و هویت (پلاک دار) و دارای تاییدیه سلامت، امکان جابجایی بین استانی دارند ضمن اینکه بعد از حمل نیز در استان مقصد، فرد باید تاییدیه تخلیه را دریافت کند لذا انجام این مهم می‌تواند مانع گسترش قاچاق در حوزه دام سبک و سنگین شود.

این مقام مسئول بیان داشت: در راستای تشدید قرنطینه دامپزشکی، نیروی انتظامی در محورهای خروجی استان نسبت به توقیف خودروهای فاقدگواهی بهداشتی دامپزشکی و ارجاع به تعزیرات حکومتی اقدام میکنند.

وی با بیان اینکه هم افزایی بیشتر بین متولیان امر از جمله دامپزشکی و سایر دستگاه های مربوطه مانند نیروی انتظامی در حذف این معضل ضروری است گفت : استان کرمان دارای 250 هزار راس دام سنگین و 5 میلیون راس دام سبک می باشد که امسال با پیشنهاد تسریع در عملیات طرح هویت گذاری دام های استان برای مدیریت تولید و جلوگیری از قاچاق دام توسط سازمان جهاد کشاورزی شمال و جنوب استان، سبب کاهش این مسئله بغرنج خواهیم شد و لزوم جدیت در این امر جهت شناسایی دام قاچاق از غیر قاچاق ضروری می باشد.

این مقام مسئول با بیان اینکه بسیاری از بیماری های مشترک در اثر جا به جایی و نقل و انتقال احشام بدون مجوز بهداشتی، سبب به خطر افتادن سلامت شهروندان می گردد، افزود: بیماری تب هموراژیک کریمه کنگو از جمله بیماری هایی مشترکی است که در اثر تماس با ترشحات خونی لاشه آلوده یا از طریق نیش کنه آلوده به انسان منتقل می گردد که در صورتی که دامداری تقاضای انتقال دامی را داشته باشد در ابتدا سلامت دام توسط دکتر دامپزشک از نظر این بیماری مشترک و سایر بیماری ها، مورد تایید قرار می گیرد.

وی از سایر بیماری مشترک منتقله از طریق دام قاچاق به انسان، بیماری تب مالت و سل را نام برد و گفت: واکسیناسیون و تست های مراقبت این بیماری ها به صورت روتین در این اداره کل صورت می پذیرد که پیش گیری و مراقبت از این بیماری ها از اهداف این اداره کل می باشد.

دکتر رشیدی قاچاق دام را یکی از عوامل انتقال بیماری تب برفکی اعلام نمود و تصریح کرد: از آنجا که این بیماری سبب خسارات اقتصادی هنگفت از جمله کاهش تولیدات و بهره وری دام می گردد، در خصوص پیشگیری از این بیماری لزوم حمل و نقل با ضابطه تحت نظارت دامپزشکی، روشن و مبرهن می باشد.

  • گروه خبری: اخبار استان
  • کد خبر : 134451
کلمات کلیدی

نظرات

Comments Counts : 0

Leave a Comments

لینک کوتاه