بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در زنجان مشاهده نشده است
مدیرکل دامپزشکی استان زنجان گفت: از ابتدای سالجاری تاکنون موردی از بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در مرغداری های صنعتی این استان مشاهده نشده و هیچ نگرانی در این درباره وجود ندارد.
به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان زنجان، محمدباقرحاج کاظمی در جلسه قرارگاه پدافند غیرعامل زیستی افزود: با توجه به شیوع وسیع سویه جدید این بیماری در سال های گذشته در بیشتر استان ها و قرار گرفتن زنجان در مسیر کوچ پرندگان مهاجر و ورود و خروج طیور بومی و صنعتی، احتمال بروز آنفلوآنزای فوق حاد و در نتیجه خطر تهدید بهداشت عمومی و صنعت پرورش طیور وجود دارد.
وی با بیان اینکه این بیماری مشترک بین انسان و طیور است، اظهار داشت: برای پیشگیری از این بیماری مراقبت فعال و غیرفعال و سرمی در واحدهای صنعتی و بومی برای تشخیص سریع موارد بیماری در سال گذشته 22 میلیون و 266 هزار قطعه جوجه ریزی انواع طیور در استان تحت عملیات بررسی و مراقبت قرار گرفت.
مدیرکل دامپزشکی استان زنجان گفت: یکهزار و 190 مورد نمونه برداری و 2 هزار و 910 آزمایش بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان انجام شده است.
مدیرکل دامپزشکی استان زنجان گفت: آموزش مرغداران در مراکز صنعتی و سنتی، نظارت بر ضدعفوفی بهینه مزارع صنعتی و کشتارگاه های طیور، ممیزی بهداشتی همه مزارع مرغ مادر و تخمگذار و بولت و مراکز پرورش بوقلمون انجام شد.
حاج کاظمی به بیماری های بروسلوز (تب مالت)، هاری، شاربن (سیاه زخم)، تب خوبریزی دهنده کریمه کنگو اشاره کرد و ادامه داد: این بیماری ها مشترک بین انسان و دام است که بیماری بروسلوز به نام بیماری هزار چهره و شغلی شناخته می شود چون که علائم متعدد دارد و دامپزشکان، دامداران و کسانی که با دام ها در ارتباط هستند در صورت رعایت نکردن موارد بهداشتی به آن مبتلا می شوند.
وی یادآور شد: این بیماری خسارت های اقتصادی برای دامداران از جمله سقط جنین، کاهش تولید شیر، عقیمی و نازایی را به دنبال دارد.
حاج کاظمی افزود: سال گذشته 265 هزار و 179 راس دام سبک و سنگین علیه این بیماری واکسینه شده است
وی، هاری را یکی دیگر از بیماری های مشترک دانست و گفت: سال گذشته هفت هزار و 864 قلاده سگ گله علیه این بیماری واکسینه شد.
مدیرکل دامپزشکی استان زنجان گفت: طی پنج سال اخیر کانون دامی بیماری شاربن (سیاه زخم) در استان شناسایی و گزارش نشده است.
حاج کاظمی خاطرنشان کرد: واکسیناسیون فراگیر در مناطق هدف، مراقبت های فعال و غیرفعال و آموزش و ترویج نیز درباره این بیماری انجام شده است.
وی تاکید کرد: بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو نیز مشترک است و برای پیشگیری از شیوع آن اعمال مقررات بهداشتی قرنطینه ای قبل از حمل و با صدور دام زنده از مبداء و مقصد، ساماندهی کشتارگاه های دام، نظارت بهداشتی بر استحصال، حمل و عرضه گوشت و آلایش دامی و الزام کشتارگاه به نگهداری لاشه های کشتاری در اتاق سرد به مدت 24 ساعت، انجام شده است.
Leave a Comments