مدیرکل دامپزشکی استان اصفهان:
خوشبختانه نزدیک به دوسال است که هیچ گونه موردی از بروز بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در سطح استان مشاهده نشده است
دکتر موحدی در چهارمین نشست ستاد مقابله با بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان استان اصفهان بر افزایش حساسیت ها، آماده باش کامل و برخورد با هرگونه سهل انگاری در این حوزه تاکید کرد.
به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان اصفهان؛ چهارمین نشست ستاد مقابله با بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان استان به ریاست دکتر شهرام موحدی مدیرکل و با حضور معاونین، مسئولین و کارشناسان ستادی و تعدادی از مسئولین شبکه های دامپزشکی شهرستان های با جمعیت بالای طیور حساس به این بیماری در محل سالن جلسات شماره یک این اداره کل برگزار شد.
ابتدا دکتر عباس بدیعی کارشناس بهداشت و مدیریت بیماری های طیور دامپزشکی استان به تشریح وضعیت واحدهای پرورش طیور از جمله تعداد طیور موجود، سن گله های مرغ تخمگذار و ... پرداخت و وضعیت بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان با سویه های مختلف در کشورهای دیگر را تشریح نمود.
وی گفت: بر اساس گزارش های سازمان بهداشت جهانی دام OIE در سال جاری میلادی سروتیپ های مختلفی از ویروس این بیماری در برخی کشورهای جهان گزارش شده که گزارشات اخیر که مربوط به کشور قزاقستان و روسیه شمال کشور بوده از اهمیت ویژه ای برخوردار است .
دکتر بدیعی باتوجه به آغاز مهاجرت پرندگان مهاجر از مناطق فدراسیون روسیه به خطر احتمالی شیوع بیماری در کشور اشاره و بر رصد و پایش بیماری آنفلوانزای فوق حادپرندگان در مناطق مختلف نظیر دریاچه ها و آبگیرهای سطح استان تاکید نموده و همکاری هرچه بیشتر پرورش دهندگان پولت تخمگذار و بوقلمون را در انجام کامل حداقل دو مرحله واکسیناسیون آنفلوانزای فوق حاد و رعایت مسائل قرنطینه ای و امنیت زیستی در مزارع شدند .
در ادامه حاضرین در این نشست به بیان دیدگاه ها و نقطه نظرات خویش پرداختند و نقاط قوت و ضعف سال های پیشین را مورد بررسی قرار دادند.
هریک از مسئولین حاضر در این نشست بر ضرورت همکاری سایر دستگاه های مرتبط تاکید و گزارشی از اقدامات صورت گرفته در زمینه پیشگیری از بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان از ابتدای سال جاری تاکنون در زمینه های مختلف نظیر مکاتبه به مسئولین ذی ربط، اجرای ضوابط پیشگیرانه در سطح مراکز پرورش طیور، کارخانه های خوراک دام و طیور، کشتارگاه های طیور و مراکز قطعه و بسته بندی طیور و... ارائه نمودند.
سپس دکتر محمد کشتکار معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان نیز به ساماندهی ساختار واحدهای پرورش، واکسیناسیون طیور، تشکیل جلسات مشترک با دستگاه ها و اتحادیه های مربوطه، آموزش بهره برداران و... اشاره و مشکلات موجود برسر راه تحقق برخی از اهداف را تشریح کرد.
دکتر شهرام موحدی مدیرکل دامپزشکی استان نیز به مشکلات و سختی های سال های نه چندان دور بروز بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان اشاره و با بیان اینکه خوشبختانه نزدیک به دوسال است که هیچ گونه موردی از بروز بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در سطح استان مشاهده نشده است، این موضوع مهم را مرهون همکاری و تعامل بین بخشی، تلاش جمعی و... برشمرد و از اقدامات صورت گرفته، تشکر و قدردانی نمود.
وی با بیان اینکه حفظ و حراست از سرمایه های ملی در بخش طیور صنعتی یکی از مهم ترین وظایف ماست، بر برخورد قاطع با هرگونه تخلف بهداشتی و به خطر انداختن سلامت عمومی تاکید و حذف گله های مرغ تخمگذار پایان دوره و گله های بوقلمون گوشتی را در اسرع وقت را خواستار شد.
دکتر موحدی بر اهتمام انجام واکسیناسیون آنفلوانزای فوق حاد در مزارع پرورش پولت تخمگذار و بوقلمون گوشتی و همچنین نظارت بر اکیپ های مایه کوبی واکسیناسیون طیور، درج آمار در سامانه های مربوطه و... تاکید و افزود: هیچ گونه سهل انگاری از سوی مسئولان ذی ربط قابل پذیرفتن نیست.
وی به استمرار ممنوعیت فروش طیور زنده به صورت دوره گردی و فروش مرغ پایان دوره تخمگذار تاکید و آگاهی بخشی به روستاییان را خواستار شد.
مدیرکل دامپزشکی استان اصفهان در پایان بر ارسال گزارش مشاهده اولین علائم بیماری از سوی مسئولین ذی ربط تاکید و مستندسازی تمامی اقدامات و ساماندهی واحدهای فاقد پروانه بهداشتی را خواستار شد.
Leave a Comments