• 1398/07/16 - 12:24
  • تعداد بازدید: 1172
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه
گزارش خبری همایش 14مهر خراسان شمالی(1):

معاون توسعه سازمان دامپزشکی: سهم دامپزشکی از یارانه سلامت پرداخت شود

معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی سازمان دامپزشکی کشور در همایش گرامیداشت چهاردهم مهرماه روز ملی دامپزشکی در بجنورد مرکز استان خراسان شمالی، خواستار آن شد تا سهم دامپزشکی از یارانه سلامت پرداخت شود.

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی خراسان شمالی، محمد رضا مومنی گفت: اگر 5 درصد از یارانه سلامت به حوزه دامپزشکی اختصاص یابد، می توان تا 25 درصد در اعتبارات درمان صرفه جویی کرد. وی اظهار داشت: دامپزشکی سهمی از یارانه سلامت ندارد و این اعتبار تنها به وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تعلق گرفته است، اما از نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی انتظار می رود در این باره پیگیر باشند. وی افزود: رسالت دامپزشکی، صیانت از بهداشت پایه در جامعه است؛ از این رو انتظار می رود برای پیشگیری از بیماری ها، از اعتبارات یارانه سلامت بی نصیب نباشد.

مومنی با اشاره به این که بعد از صنعت نفت، حوزه دام و دامپزشکی بالاترین گردش مالی را در کشور دارد، افزود: 140 هزار میلیارد تومان سرمایه دامی کشور است که دامپزشکی از آن صیانت می کند.

وی در بخش دیگر سخنان خود در باره نقش دامپزشکی در صیانت از سرمایه های دامی و اقتصاد روستاییان خاطرنشان کرد: ۸۰۰ بیماری مشترک میان انسان و دام وجود دارد که در این سال ها، دو مورد یعنی آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان و تب کریمه کنگو در کشور سبب بروز مشکلاتی شد که البته اکنون کنترل و مدیریت شده و این بدان معنا است که ۷۸۸ بیماری، توسط دامپزشکی، مهار شده است.

وی با تصریح بر این که حوزه دامپزشکی از حساسیت خاصی برخوردار است، ادامه داد: حساسیت این حوزه را همگان در بحران آنفلوانزای فوق حاد پرندگان سال 96 به خوبی مشاهده کردند. وی اظهار کرد: بروز این بیماری در آن سال موجب شد تا با مشکل کاهش تولید تخم مرغ مواجه شویم، اما با اقدامات پیشگیرانه ای که دامپزشکی در کنترل این بیماری انجام داد، اکنون شاهد صادرات این محصول به خارج از کشور هستیم.

وی تصریح کرد: اگر اقدامات پیشگیرانه حوزه دامپزشکی نبود، تعداد بیماران مبتلا به تب کریمه کنگو از 10 نفر می توانست به هزار نفر برسد. وی خاطرنشان کرد: دامپزشکان سربازان گمنام و مظلوم جامعه هستند و هنوز جامعه به درک واقعی از این حوزه کاری نرسیده است.

** 45 درصد پست های دامپزشکی کشور خالیست

معاون توسعه مدیریت و منابع سازمان دامپزشکی کشور در حاشیه این همایش هم در گفت و گو با خبرنگاران گفت: 45 درصد از پست های ادارات کل دامپزشکی خالی است.

مومنی که دامپزشکی را یک سازمان حاکمیتی توصیف کرد، افزود: سند نیروی انسانی دامپزشکی روز گذشته به تصویب نهایی رسید و در آن، تعداد نیروهایی که باید برای حوزه دامپزشکی استخدام شود، مشخص شد. وی خاطرنشان کرد: طبق این سند استخدام 3 هزار و 400 نفر پیش بینی شد که باید طی چهار تا پنج سال آینده از طریق آزمون های استخدامی جذب شوند. وی تصریح کرد: علاوه بر آن، از آنجایی که تعدادی از نیروها نیز طی مدت مذکور بازنشسته می شوند، با جذب این نیروها نمی توان پست های خالی را تکمیل کرد.

معاون توسعه مدیریت و منابع سازمان دامپزشکی در ارتباط با اعتبارات سازمان دامپزشکی نیز با بیان این که اعتبارات اختصاص یافته به خرید و تامین واکسن، پاسخگوی نیازهای این بخش نیست و ضروری است توجه ویژه‌ای به این حوزه شود، توضیح داد: اعتبارات این سازمان در سال جاری برای این موارد 126 میلیارد تومان بوده است که بابت انجام اموری همچون خرید واکسن، پرداخت غرامت حذف دام های بیمار و ... هزینه می شود. مومنی تصریح کرد: هزینه هایی مثل خرید واکسن تا 100 درصد افزایش یافته و به طور مثال، قیمت واکسن آبله نسبت به  پارسال، چهار برابر شده و قیمت کیت های آزمایش هم دو تا سه برابر افزایش یافته است و حتی قیمت برخی واکسن های تولید داخل هم ۳۰ تا ۳۵ درصد رشد داشته، اما اعتبارات دامپزشکی نسبت به گذشته و متناسب با این هزینه ها افزایش نداشته است. مومنی به موضوع پرداخت غرامت به دامداران بابت حذف دام های بیمار نیز اشاره کرد و گفت: سازمان دامپزشکی تا پایان سال 97 هیچ گونه بدهی از این بابت ندارد و برابر قانون بودجه در سال 98، بیمه دام ها اجباری است و از این پس تمامی غرامت ها از طریق صندوق بیمه بانک کشاورزی پرداخت می شود.

مومنی با بیان این که اعتبارات امسال دامپزشکی، کفاف هزینه ها را نمی ‌کند، اذعان کرد: به هر میزان که اعتبار کم می شود، توان سازمان برای اجرای برنامه های پیشگیری و مراقبت کم می شود. وی گفت: به علت محدودیت های اعتباری، اجرای طرح مایه کوبی علیه بیماری تب برفکی در دام های سنگین، با واکسن بهادار انجام می شود یعنی دامدار باید بخشی از هزینه را پرداخت کند، اما قدرت خرید دامداران کم است و مشارکت در این باره سخت می شود.

وی درباره وضعیت آزمایشگاه دامپزشکی خراسان شمالی نیز گفت: این ساختمان ۹۶ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و برای تکمیل آن، چهار میلیارد ریال نیاز است و اعتبارات مورد نیاز برای تجهیز آن هم از سوی این سازمان تامین می شود و امید می رود که تا دهه فجر امسال به بهره برداری برسد.

** فراهم شدن زمینه صادرات اسب به اروپا

معاون توسعه مدیریت و منابع سازمان دامپزشکی کشور هم چنین از امضای تفاهم نامه با اتحادیه اروپا و ترکیه برای صادرات اسب خبر داد و گفت: با ایجاد پست های قرنطینه در استان های خراسان شمالی، گلستان و یزد که در پرورش اسب فعال هستند، امکان صادرات اسب فراهم می شود.

در این همایش که صبح چهاردهم مهرماه با حضور شماری از مسئولان استان خراسان شمالی و جامعه دامپزشکی استان در تالار همایش های بانک ملی در بجنورد برگزار شد، 71 نفر از نمونه های دامپزشکی بخش های دولتی و خصوصی، بازنشستگان و بهره برداران و تولیدکنندگان تجلیل شدند./

 

 

  • گروه خبری: اخبار استان,اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 244574
کلمات کلیدی

نظرات

Comments Counts : 0

Leave a Comments

لینک کوتاه