• 1399/03/11 - 09:13
  • تعداد بازدید: 786
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

نظارت دقیق دامپزشکی از طریق دفترچه‌های بازرسی بهداشتی مراکز عرضه فرآورده‌های خام دامی در استان کردستان

نظارت مستمر و منظم روزانه بر ۳ هزار واحد در حال فعالیت مراکز تولید، نگهداری و عرضه فرآورده های خام دام و طیور در استان کردستان در راستای تامین و نهادینه کردن سلامت غذایی مردم .بعنوان یکی از برنامه های اصلی و محوری بر عهده اداره کل دامپزشکی استان کردستان می باشد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان کردستان، نظارت مستمر و منظم روزانه بر ۳ هزار واحد در حال فعالیت مراکز تولید، نگهداری و عرضه فرآورده های خام دام و طیور در استان کردستان در راستای تامین و نهادینه کردن سلامت غذایی مردم .بعنوان یکی از برنامه های اصلی و محوری بر عهده اداره کل دامپزشکی استان کردستان می باشد.

طی چهار سال اخیر موضوع نظارت های مستمر و منظم بر بازار و تامین سلامت مردم در اولویت فعالیت های اداره کل دامپزشکی استان کردستان قرار گرفته است به گونه ای که نظارت مستمر و منظم بر عرضه فرآورده های مختلف دامی در کردستان در سایه همت جهادی دامپزشکی این استان به صورت روزانه و حتی ساعتی همچنان ادامه دارد و در این راستا فعالیت های مختلفی برای نیل به این هدف انجام شده و به مناسبت های مختلف از جمله ماه مبارک رمضان، اعیاد، تعطیلات نوروز این نظارت ها تشدید می شود.

عصر روز سه شنبه 6 خرداد 99 با همراهی دکتر مجتبی ورمقانی مدیرکل دامپزشکی کردستان، رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان سنندج و اکیپی از بازرسان به همراه خبرنگاران چندین رسانه، تعدادی از مراکز عرضه گوشت قرمز و سفید، مراکز تهیه غذای آماده، رستوران ها و فروشگاه های زنجیره ای در سطح شهر سنندج از نزدیک مورد بازدید و بازرسی قرار گرفت.

بازرسی از مراکز عرضه از ناحیه منفصل شهری نایسر سنندج آغاز شد و سپس مراکز مختلفی از منطقه بهاران، شهرک سعدی، شریف آباد، خیابان انقلاب از نزدیک مورد بازرسی قرار گرفت و در این بازرسی علاوه بر در جریان قرار گرفتن روند بازرسی ها مقادیری گوشت قرمز و مرغ غیرقابل استفاده هم کشف و ضبط شد.

یکی از ویژگی های اصلی فعالیت های دامپزشکی کردستان برای نظارت بر این مراکز عرضه، تهیه دفترچه هایی است که از چهار سال قبل و در راستای منظم کردن فعالیت های بخش نظارت و بازرسی تهیه و برای ثبت گزارش بازدید بازرسان دامپزشکی به تعداد مراکز عرضه و نگهداری در استان توزیع شده است به گونه ای که علاوه بر مشخصات مسئول مرکز عرضه، بازرسی های صورت گرفته در این دفترچه ها با تاریخ و ساعت، نواقص مشاهده شده، تذکرات و نوع فرآورده غیر قابل مصرف ضبط شده در آن قید می شود.

مهمانان دعوت شده برای این بازدید چند ساعته، ارتباط بسیار خوب مابین مدیرکل و اکیپ بازرسی با مردم به ویژه صاحبان مراکز عرضه را مشاهده و اعتقاد داشتند علی رغم کشف و ضبط مقادیری مواد فاسد شدنی و غیرقابل مصرف ولی واکنش ها از سوی صاحبان این واحدها بسیار خوب و قابل توجه بود.

دکتر ورمقانی در این زمینه اظهار داشت ما در کنار اعمال دقیق قوانین و مقررات، تمام سعی و تلاش مان برای برقراری تعامل خوب و مناسب با مردم و متصدیان این مراکز می باشد چرا که وقتی که هر مقدار از فرآورده های غیر قابل مصرف از یک مرکز عرضه کشف و ضبط می شود ضرر مالی متوجه متصدی مرکز خواهد بود ولی وقتی  با زبان خود مردم با آنها ارتباط برقرار می شود و ضمن توضیح علت ضبط فرآورده، همشهریان را در جریان اهمیت موضوع سلامت قرار دهیم.

مدیرکل دامپزشکی کردستان در خصوص روند بازرسی ها بر روی مراکز بیان داشت در حال حاضر کل پرسنل دامپزشکی کردستان ۱۶۰ نفر است و تنها ۷۰ نفر از این افراد نیروهای عملیاتی هستند و به همین دلیل در نگاه اول ما با کمبود شدید نیرو برای نظارت و بازرسی مواجه هستیم که برای جبران این کمبود نیرو در مقابل حجم بالای کار، از تمامی پرسنل شاغل در اداره کل دامپزشکی کردستان استفاده کرده ایم و به همین دلیل نه تنها نیروهای شاغل در سایر بخش ها که حتی مدیرکل، معاونین و مدیران ستادی و روسای شهرستان ها نیز خود در قالب تیم های بازرسی از واحدها و مراکز بازرسی می کنند.

مدیرکل دامپزشکی کردستان ادامه داد این بازرسی ها و نظارت ها مستمر باعث شده است که میزان اعتماد مردم برای تامین نیازهای خود در این بخش افزایش یابد و انتظار داریم که در سایه همکاری و مشارکت هر چه بهتر واحدها و مراکز عرضه این وضعیت همچنان ادامه داشته باشد.

وی افزود در ماه مبارک رمضان امسال در مجموع ۱۴ هزار مورد بازدید از مراکز عرضه فرآورده های خام دام و طیور در سراسر استان کردستان انجام شده است و 6200 کیلو گرم انواع فرآورده خام دام و طیور غیرقابل مصرف شامل گوشت سفید و قرمز، تخم مرغ و سایر اقلام این چنین کشف و ضبط شده است.

وی ضمن تقدیر از همکاری اداره کل تعزیرات حکومتی و دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان، یادآور شد خوشبختانه همکاری و تعامل بسیار خوبی با این دو نهاد در سطح استان داریم و تنها در ایام ماه مبارک رمضان ۲۲۰ مورد پرونده در این خصوص تشکیل شده و در سایه همکاری تعزیرات حکومتی و دادستانی، با افراد مطابق با قانون برخورد می شود.

مدیرکل دامپزشکی کردستان ضمن تقدیر از اعتماد و همراهی مردم به فعالیت های این نهاد متولی بخش سلامت، بیان کرد خوشبختانه همراهی و اعتماد خوبی در این بخش شکل گرفته و در همین راستا خود تولید کنندگان، عرضه کنندگان و اقشار مختلف مردم اعتماد و یژه به فعالیت های دامپزشکی کردستان دارند.

  • گروه خبری: اخبار استان
  • کد خبر : 252445
کلمات کلیدی

نظرات

Comments Counts : 0

Leave a Comments

لینک کوتاه