• 1398/08/13 - 10:01
  • تعداد بازدید: 630
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
مدیر کل دامپزشکی استان کرمان همزمان با هفته پدافند غیر عامل عنوان نمود:

پدافند غیر عامل جز جدایی ناپذیر وظایف دامپزشکی

مجموعه اقدامات غیر مسلحانه که موجب افزایش بازدارندگی، کاهش آسیب پذیری، تداوم فعالیت های ضروری، ارتقای پایداری ملی و تسهیل مدیریت بحران در مقابل تهدیدات و اقدامات نظامی دشمن می شود تحت عنوان پدافند غیر عامل تعریف می گردد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان کرمان، دکتر حسین رشیدی مدیر کل دامپزشکی استان کرمان با اشاره به نقش غیر قابل انکار و قابل تامل دامپزشکی در پدافند غیر عامل بیان کرد: نقش دامپزشکی در کنترل و پیشگیری بیماری ها و تامین امنیت غذا در راستای پدافند غیر عامل می باشد.

وی در ادامه بیان کرد: از جمله وظایف خطیر دامپزشکی حفاظت از سرمایه دامی،کمک به ارتقای سلامت جامعه با کنترل بیماری های دامی و مشترک، تضمین توسعه پایدار و تامین امنیت غذایی از مزرعه تا سفره می باشد بنابراین فعالیت های ذکرشده دامپزشکی من جمله پیش گیری از تهدیدات میکروبی و شیمیایی دشمن منطبق و در راستای اهداف پدافند غیر عامل می باشد.

وی گفت : با در نظر گرفتن احتمال حملات بیولوژیک در سطح بین الملل و خطر بروز بحران های احتمالی در حوزه بیماری های قابل انتقال بین انسان و حیوان، هماهنگی و آمادگی ارگانهای مرتبط با دامپزشکی در امر پیشگیری ضروری می باشد.

وی از اجرای رزمایش های دوره ای، آموزش های منظم و آمادگی کارکنان اداره کل دامپزشکی بر اساس تقویم، برنامه و سناریو های نظارت سازمان خبر داد و افزود: برگزاری چهار رزمایش و مانور در زمینه مواجهه با بحران های طبیعی و پیش گیری از بیماری های مشترک بین انسان و دام و بیماری های دامی در مرکز استان و نیز شهرستان های انار، زرند، بافت و سیرجان از اقدامات انجام شده شش ماهه ابتدای سال بوده است که در این مانورها بیش از 50 نفر شرکت کردند که خوشبختانه 100 درصد اهداف مانور تحقق یافته است.

وی با اعلام اجرای  برنامه های آموزشی کارکنان متناسب با سیاست های آموزشی پدافند غیر عامل بیان کرد: آموزش مدیران و کارکنان این مجموعه در خصوص پدافند غیر عامل من جمله تهدیدات زیستی و تهدیدات سایبری از برنامه های مدون این اداره کل می باشد.

این مقام مسوول در مورد برنامه های اجرایی این اداره کل در خصوص پدافند غیر عامل در سال جاری به برگزاری جلسات منظم پدافند غیر عامل درون دستگاهی و کلاس های آموزشی جهت آگاهی یافتن مدیران، تحلیل و ارزیابی وضعیت بیماری های دام و طیور از طریق سامانه اطلاعات جغرافیایی، برگزاری کلاس های آموزشی جهت آموزش جامعه هدف در خصوص امنیت زیستی و نیز آموزش آحاد مردم از طریق برنامه های صدا و سیما، نشریات و خبرگزاری ها، رصد و پایش بیماری های آنفلوانزای فوق حاد پرندگان، تب برفکی، تب کریمه کنگو وKHV در (آبزیان) به طور مستمر، تقویت امنیت سایبری سیستم ها و سامانه های رایانه ای، برگزاری رزمایش های مختلف و ...اشاره کرد.

وی ادامه داد: با توجه به آغاز فصل سرما که زمینه مساعد برای بروز بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان فراهم می شود، لزوم آماده باش کامل و رعایت نکات پدافندی در خصوص پیشگیری از این بیماری مشترک ضروری می باشد که البته اداره کل دامپزشکی استان کرمان تمهیداتی را در این زمینه اندیشیده است.

در ادامه دکتر محمود زین الدینی  مسوول پدافند غیر عامل و مدیریت بحران اداره کل دامپزشکی استان کرمان در خصوص برنامه های هفته پدافند غیر عامل چنین عنوان نمود: اجرای 4 رزمایش در زمینه پیش گیری از بیماری های مشترک بین انسان و دام و بیماری های دامی از جمله بیماری های آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در شهرستان رفسنجان، شاربن در شهرستان شهربابک، تب کریمه کنگو در شهرستان کرمان وKHV در شهرستان بم از جمله اقدامات این هفته در راستای پدافند غیر عامل می باشد.

دکتر زین الدینی با اعلام برگزاری 128 کلاس آموزشی جهت 2750 نفر بهره بردار در شش ماهه ابتدایی سال جاری در راستای پدافند غیرعامل در اداره کل دامپزشکی استان کرمان، افزود: درکشور ما صنعت دام به عنوان دومین سرمایه ملی بعد از صنعت نفت محسوب می گردد بنابراین با شیوع عوامل بیماری های دامی مشترک بین انسان و دام و نیز بیماری های دامی در جمعیت دام و طیور، براحتی امنیت روانی و امنیت اقتصادی جامعه مورد تهدید قرار می گیرد و شاهد بروز بحران ها خواهیم بود.

وی در این رابطه افزود: دامپزشکان با حراست از این سرمایه عظیم ملی و مدیریت بحران در واقع خط مقدم صیانت از سرمایه های اقتصادی را برعهده دارند، ضمن اینکه با تامین امنیت غذایی، امنیت روانی را برای جامعه به ارمغان می اورند.

  • گروه خبری: اخبار استان
  • کد خبر : 245564
کلمات کلیدی

نظرات

Comments Counts : 0

Leave a Comments

لینک کوتاه