• 1399/10/23 - 09:51
  • تعداد بازدید: 1321
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه
در راستای صیانت از سلامت عمومی و حفظ و حراست از سرمایه های ملی؛

رصد و پایش پرندگان مهاجر اکوسیستم زاینده رود در شهرستان چادگان+(تصاویر)

معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان اصفهان اظهار داشت: آرامش فعلی در صنعت طیور نتیجه تلاش شبانه روزی است که در صورت کوچکترین کوتاهی، این آرامش از بین رفته و خسارات فراوانی متوجه کشور خواهد شد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان اصفهان؛ در راستای برنامه ملی پیشگیری و کنترل بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان، با حضور معاون سلامت، رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری های طیور دامپزشکی استان در محل سد تنظیمی زاینده رود واقع در شهرستان چادگان، رصد و پایش پرندگان مهاجر در این سد و روستاهای همجوار صورت پذیرفت.

دکتر محمد کشتکار معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان طی بازدید میدانی که در معیت رئیس شبکه دامپزشکی و رئیس اداره حفاظت محیط زیست انجام گرفت، اظهار داشت: استان اصفهان یکی از بزرگترین تولید کنندگان مرغ، بوقلمون، شترمرغ و تخم مرغ در سطح کشور بوده و بالغ بر 3 هزار و 500 واحد تولید فرآورده های خام دامی در این استان مستقر می باشد.

وی افزود: با توجه به شرایط فعلی کشور و سابقه بروز بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در سال های 95 تا 97 در استان و شروع فصل زمستان و مهاجرت پرندگان آزاد پرواز از مناطق سردسیری جهان(فدراسیون روسیه) به سمت کشورمان، که آن مناطق نیز به ویروس آنفلوانزای فوق حاد پرندگان آلوده می باشند، احتمال انتقال ویروس توسط پرندگان مهاجر بسیار بالا می باشد که با حضور این نوع پرندگان، عملیات رصد و پایش در یک همکاری مشترک بین دامپزشکی و حفاظت محیط زیست انجام می پذیرد.

دکتر کشتکار تصریح کرد: در این عملیات رصد و پایش که از ابتدایی ترین زمان حضور پرندگان مهاجر در تمامی آبگیرها، سدها و رودخانه های استان تا بازگشت آنان به مناطق سردسیری به صورت روزانه انجام می گیرد، در صورت هرگونه تلفات در جمعیت این نوع پرندگان، اقدامات تشخیصی و کنترل بیماری از سوی دامپزشکی انجام می گیرد.

معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان با اشاره به بروز چندین کانون بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در طیور وحشی و بومی در تعدادی استان ها، اظهار داشت: در حال حاضر دامپزشکی استان اصفهان در تمامی بخش ها از پشتیبانی تا اکیپ های مختومه سازی بیماری، در آماده باش کامل به سر می برند.

وی مهاجرت پرندگان آزاد پرواز را خطری بالقوه برای طیور بومی و صنعتی کشور عنوان و تصریح کرد: در صورتی که رعایت ضوابط امنیت زیستی از سوی تمامی مرتبطین با طیور، نادیده گرفته شود، آرامش فعلی دراین حوزه که نتیجه تلاش شبانه روزی تولیدکنندگان، کارشناسان نظارتی و... است، از بین رفته و خسارات فراوانی متوجه کشور خواهد شد.

معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان اصفهان به رصد و پایش روزانه در سطح واحدهای صنعتی پرورش طیور از سوی کارشناسان دامپزشکی دولتی و بخش خصوصی اشاره و افزود: طی سه سال اخیر اقدامات ارزنده ای در زمینه ساماندهی ساختار واحدها صورت گرفته است و تمامی واحدهای صنعتی تخمگذار و بوقلمون استان علیه بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان تحت پوشش واکسیناسیون قرار دارند.

دکتر مصطفی کردآبادی رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری های طیور، آبزیان، زنبورعسل و کرم ابریشم دامپزشکی استان به اهمیت اکوسیستم زاینده رود و ارتباط پرندگان مهاجر با پرندگان بومی اشاره و تصریح کرد: وجود روستاهای همجوار سد و رودخانه زاینده و تعداد قابل توجهی واحدهای صنعتی پرورش طیور، ضرورت پایش و مراقبت بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در سطح این شهرستان، به عنوان یکی از شهرستان های میزبان پرندگان مهاجر را بیش از پیش نمایان ساخته است.

 وی تاکید کرد که شبکه دامپزشکی شهرستانهای استان با هماهنگی خانه های بهداشت روستا، مروجین روستا، شوراهای روستا، دهیاران، دامپزشکان دارای درمانگاه، محیط بانان، مرغداران و تمامی آحاد جامعه که به نحوی با طیور زنده در ارتباط هستند اگر بتوانند بدون فوت وقت گزارش رخداد بیماری را به فوریت اعلام کنند می توانیم در امر کنترل بیماری موفق باشیم که در غیر این صورت، ویروس گسترش یافته و کنترل آن بسیار سخت خواهد بود.

مجتی حاجتی رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان چادگان نیز به دریاچه و سد تنظیمی و رودخانه زاینده رود به عنوان یک محل شاخص زمستان گذرانی پرندگان مهاجر اشاره و افزود: بر اساس بررسی انجام گرفته بالغ بر 20 گونه انواع پرنده مهاجر در این سد حضور دارند و خوشبختانه با انجام رصد و پایش های همکاران ما، مورد خاصی از تلفات مشاهده نشده است.

دکتر سید محمد قریشی رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان چادگان نیز به وجود یک واحد بزرگ مرغ مادر در این شهرستان اشاره و اظهار داشت: با توجه به مهاجرت پرندگان به دریاچه و سد تنظیمی زاینده رود، در راستای صیانت از سرمایه های ملی، همکاری مستمر با اداره حفاظت محیط زیست شهرستان در رصد و پایش پرندگان مهاجر انجام می گیرد و اطلاع رسانی از طرق مختلف به عموم مردم به ویژه اهالی روستاهای همجوار رودخانه زاینده رود به جهت حفاظت از طیور بومی خود و ارائه گزارش تلفات غیرعادی به خانه های بهداشت و شبکه دامپزشکی شهرستان صورت گرفته است.

در ادامه این بازدید میدانی، اکیپ پایش و مراقبت بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان با حضور در روستای حجت آباد و درکان از روستاهای همجوار رودخانه زاینده رود ضمن گفتگو با دهیار روستا، در یک آموزش چهره به چهره، توصیه های بهداشتی پیشگیری از این بیماری را برای روستاییان یادآوری نمودند.

دکتر کشتکار معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان اصفهان و همراهان با حضور در محل فرمانداری چادگان، در یک دیدار و گفتگو با سید اسماعیل علوی معاون برنامه ریزی و امور عمرانی فرماندار، گزارشی از اقدامات پیشگیری از بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان به ویژه عملیات رصد و پایش پرندگان مهاجر ارائه نمودند.

معاون فرمانداری شهرستان چادگان با اشاره به وجود مشکلات اعتباری، نیروی انسانی، تجهیزات و خودروهای عملیاتی دامپزشکی شهرستان، از عملکرد این شبکه در پیشگیری و مقابله با بیماری های واگیر دام و مشترک بین انسان و دام تشکر و قدردانی نموده و بر حمایت و همکاری فرمانداری و دیگر دستگاه های اجرایی مرتبط در سطح شهرستان با شبکه دامپزشکی در راستای پیشگیری از بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان تاکید نمود.

معاون سلامت با همراهی رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری های طیور و مسئول روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان اصفهان در پایان با حضور در محل شبکه دامپزشکی شهرستان چادگان ضمن خداقوت گویی به همکاران، به بررسی عملکرد فنی این شبکه پرداخته و بر افزایش حساسیت ها در پایش و مراقبت بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان و مستندسازی تمامی اقدامات نظیر بازدیدهای میدانی، گزارش های تلفنی  و... تاکید نمودند.

شایان ذکر است معاون سلامت و رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری های طیور و آبزیان اداره کل دامپزشکی استان در بازگشت از شهرستان چادگان از یک واحد پرورش ماهی قزل آلا و یک مرکز تفریخ بچه ماهی در این شهرستان نیز بازدید فنی نمودند.

 

 

 

 

 

 

 

  • گروه خبری: اخبار استان
  • کد خبر : 259059
کلمات کلیدی

نظرات

Comments Counts : 0

Leave a Comments

لینک کوتاه